tisdag 19 februari 2013

Bra och dåligt

Det började här är jag rätt säker på: http://bokhora.se/2013/men-jag-tycker-sa-faktiskt/, sedan fortsatte det här http://fabulerat.blogspot.se/2013/02/vad-ar-bra-litteratur.html och här http://www.boktjuven.com/2013/02/50-nyanser-av-bokmobbing.html och till sist även här http://bokhora.se/2013/bra-och-dalig-litteratur-del-2/. Och säkert på väldigt många fler ställen.

Jag blev faktiskt lite förvånad över att det blivit sådan uppmärksamhet kring vad som är bra och dåligt. Lite sårad blev jag även av Johannas första inlägg, jag skriver för det mesta om vad jag tycker är bra böcker. Men åsikter är ju faktiskt inget som man kan bli arg på, alla får ju tycka som de vill.

Visst tycker jag att det är skillnad på bra och dåliga böcker men mest ser jag det som min personliga åsikt. Inte som någon slags sanning även om jag nu har läst några poäng litteraturvetenskap. Jag är inte heller särskilt bra på att förklara varför jag tycker som jag gör, fast jag försöker eftersom det är bra att öva sig i den konsten också.

Rätt ofta begriper jag mig inte på klassiker som ska vara så bra, för mig ter de sig ofta som tråkiga och långsamma. Andra tycker att YA är helt obegripligt för vuxna och läser inte sådant. Men båda kan ju vara bra, det beror på läsaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar