fredag 28 februari 2014

Chain Reaction

Av Simone Elkeles. Det här är sista delen i Perfect Chemistry-serien och här får man följa den yngsta broderna Fuentes. Det är ungefär samma historia som i de andra böckerna och fördelen med det är ju att man vet vad man får :-)

Luis är lillebror och har som sådan stora förväntningar på sig, han ska inte göra som bröderna och gå med i Lation Blood. Han ska sköta sig och bli astronaut (eller om det var rymdforskare). Det visar sig finnas de som absolut vill ha med honom i gänget och att hålla sig på den smala stigen inte är så enkelt. Han träffar Nikki som vars föräldrar också är från Mexico men som inte kan spanska och i övrigt är väldigt amerikansk.

Till skillnad från de andra böckerna är tjejen, Nikki alltså, inte lika tillrättalagd utan även hon har sina problem och bekymmer. Tjejerna i de andra böckerna har varit lite väl stereotypa good girls. Men Luis är ju inte heller helt stereotypen för en bad boy så det hänger säkert ihop. Jag tyckte bäst om Rules of Attraction men eftersom det är en serie är det ju lätt hänt att man vill läsa alla, gör det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar