fredag 10 oktober 2014

När börjar det riktiga livet

Av Fredrik Lindström. Jag har kommit på en nackdel med att läsa e-böcker, när man ska hitta en bild på dem har man ingen aning om hur se ser ut. Jag gillar omslaget på den här (e-boken jag lånade hade ett trist grönt standardomslag, eller vad det nu heter med e-böcker), det är vanliga människor och det är dem boken handlar om. Förlåt, moderna människor ska det vara. Deras vardagsliv och bekymmer helt enkelt.

Boken består av korta noveller, något jag är dålig på att läsa så bara det är ett plus, men trevliga namn som Åttioårskrisen, Strumporna och Hosta på teatern. Ibland kan sådana här böcker kännas gamla väldigt fort men jag tycker nog att den här står sig bra trots att den är från 2011. Jag tror dessutom att den kan fortsätta att funka i flera år till och sedan kan den bli en sådan där bok för nostalgiker som vill minnas eller kanske förfasa sig över det som var. Särskilt kapitlet om paret med det nyrenoverade köket som de aldrig använder tycker jag är träffsäkert och roligt. Det med den döda morfadern är tankeväckande men sorgligt. Lite sorgligt kan jag tycka att det är med det uns av sanning som ligger i själva titeln, att det finns de som lever sitt liv i väntan på något bättre. Nog är det väl roligare att försöka ordna livet nu så att det är roligt och bra än att vänta på att det ska bli det av sig själv?

Även den här boken påminner lite om En man som heter Ove och annat som Fredrik Backman skrivit. Roligt men kanske inte avsiktligt roligt (läs förresten intervjun med Backman som min kollega E gjort).

Varför är det förresten så att när man googlar på en författare så kommer skandalrubrikerna upp först? Jag är inte särskilt intresserad av någons skilsmässa utan vill hellre läsa om det personen i fråga skrivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar